top of page

Hoe het werkt


Alvorens de montage

Overleg met de architect

Samen met de architect worden de wensen en noden bekeken. Hij maakt de plannen op voor de nieuwe woning. Deze plannen worden omgezet in de software voor de staalframe constructie.

Productie klaar

De plannen zijn gemaakt en we zijn klaar om in productie te gaan. Op een 6 tal weken gaan we van ontwerp naar levering. Eurosteel, de fabrikant, maakt alle frames op maat.

Montage

Eenmaal geleverd kan de puzzel gelegd worden. Met behulp van computerprogramma's zoals Autodesk kunnen we alle stukken tot op de millimeter juist monteren. 

Leveren 

Via diepladers worden alle materialen geleverd op de werf. Alle frames, poutrellen en kokers zijn genummerd en gelabeld. 

De Montage

De materialen die wij verwerken

De Wanden

De Wanden zijn gemaakt uit stalen profielen. Deze worden prefab geleverd op de werf tot een lengte van 6m. Het gewicht is zeer beperkt voor deze wanden met een maximum van 100kg/st. De wanden zijn gemaakt uit 'koud staal'. Met koud staal wordt naar het productieproces gerefereerd. Het productieproces verloopt dus 'koud' er wordt geen gebruik gemaakt van hitte om de stalen profielen te vormen.

De trussen

De trussen zijn gemaakt uit dezelfde stalen profielen als de wanden. Deze vormen de vloer en dakelementen. Deze zijn ook zeer licht en kunnen zonder gebruik van een kraan geplaatst worden. Het grote voordeel van deze trussen is, dat ze reeds onder helling geproduceerd kunnen worden. Dat bespaart tijd en geld op de werkvloer.

Warm staal

Met warm staal wordt gerefereerd naar het productie proces. Bij de productie van warm staal wordt in tegenstelling tot bij 'koud staal' wel van hitte gebruik gemaakt om de profielen te vormen. Met de term warm staal refereren we naar de kokers en stalen balken in de woning, ook HEA,HEB,IPE... genoemd. Afhankelijk van de afmetingen en overspanningen van de woning wordt geen of veel warm staal gemonteerd. De vloertrussen kunnen een overspanning van 6m aan zonder gebruik te maken van warm staal.

Durelis platen

Eenmaal we onze structuur of 'skelet' gemonteerd hebben moeten we nog de nodige stijfheid voorzien. De wanden, vloeren, daken en plafonds worden afgetimmerd met Durelis platen. Deze verbinden alle elementen met elkaar. Voor zowel de afwerking binnen als buiten hoeven we dus ook geen cementeringen of lijmen te gebruiken. Alles kan netjes geplugd en geschroefd worden, wat opnieuw tijd en geld bespaart op de werkvloer.

bottom of page