top of page

BLOG

Benieuwd hoe het allemaal concreet in zijn werk gaat? Volg het hier op onze blog. 

Deze blog gaat over de opbouw van de staalframeconstructie van een villa te Sint-Martens-Latem.

BLOG Grote Moortel - Sint-Martens-Latem

Dag 1

Tijd om te leveren. Alle bokken worden netjes gerangschikt en gelost van de diepladers. De levering is in 2 keer vanwege de grote hoeveelheid warm staal voor deze villabouw.

Dag 2

We laten de landmeter de correcte positie van alle kokers uitzetten op de betonplaat. Zo garanderen we plaatsing tot op de millimeter correct. De plaatsing van de eerste kokers kan beginnen.

Dag 3

Na heel wat rekenwerk zijn we zeker dat we verder op een juiste manier kunnen opstarten. We plaatsen verder al de kokers en plaatsen al de eerste wand.

Dag 4

We plaatsen alle wanden verder en timmeren de eerste 2 rijen af met Durelis platen. Deze hebben dezelfde sterkte als OSB3 platen, maar plaatsen gemakkelijker en scoren beter op vlak van luchtdichtheid. 

Dag 5

Alle wanden zijn geplaatst op de gelijkvloers. Nu komt de montage van het warm staal. Met behulp van Autodesk monteren we al het staal tot op de millimeter juist. 

Dag 6

Dag 6 is een controle dag. We lijnen alle poutrels uit tot op de millimeter juist en volledig waterpas. We chemisch verankeren de wanden en controleren alle verbindingen tussen het warm staal.

Dag 7

We leggen vandaag alle vloertrussen. Deze worden daarna afgetimmerd met Durelis aan zowel de boven- en onderzijde. 

Dag 8

De rest van de wanden worden aan 1 zijde volledig afgetimmerd. Zo krijgt de gelijkvloers voldoende stijfheid om aan het volgende verdiep te beginnen.

Dag 9

Tijd om aan het eerste verdiep te beginnen. We plaatsen eerst de vloeren. Daarna plaatsen we ook de kokers. 

Dag 10

We leggen verder alle vloeren en plaatsen de resterende kokers.

Dag 11

De vloeren en de kokers staan allemaal op de juiste positie. We kunnen overgaan tot de montage van warm staal op het eerste verdiep. we plaatsen gelijk alle dakranden mee.

Dag 12

Nu al het warm staal gemonteerd is kunnen we verder wanden en trussen plaatsen. Dit gaat sneller dan op de gelijkvloers, dus maken we mooie vorderingen.

Dag 13

We timmeren verder enkele wanden af. We trekken alle Durelis platen naar het dak en beginnen het dak toe te leggen.

Dag 14

We leggen verder alle Durelis platen op het dak. De platen worden afgetaped met luchtdichte tape.

Dag 15

Op het dak plaatsen we enkele dakopstanden. We timmeren verder de muren af op het eerste verdiep.

Dag 16

We werken enkele details af en beginnen de dakopstanden uit te werken.

Dag 17

We werken verder de dakopstanden af en werken op de gelijkvloers nog enkele details uit. We tapen verder alle naden op het dak.

Dag 18

Het project is af, althans wat de ruwbouwfase betreft. Dit volledige project is geplaatst met 2 werkkrachten op de werf. 

bottom of page